BEFORE & AFTER: TIMELESS IN TAUPE

Reposted from: Astro Design Centre

Designer: Marina Medina

Photography: JVL Photography

The client’s original kitchen – about half the size of the new kitchen – was in desperate need of a make over. The first step was to confirm that the wall separating the space can be removed which allowed the designer to open the kitchen to the living room, letting in plenty of natural light. A new wall was added to create a separate space for a closet/pantry where the family could drop off jackets, bags and groceries upon entering from the garage.

Braun-AD-02-PRINT.jpg

The new kitchen is spacious, warm and inviting – ideal for cozy evenings at home with the family or for hosting larger gatherings. A well-planned kitchen triangle combined with lots of storage and a large island with abundant counter surface is a dream come true for a foodie family that loves to cook and entertain.

Braun-AD-07-PRINT.jpg

When it came to form, the client was looking for neutral and timeless aesthetic that would contribute to a calming and warm ambiance of their home. Designer selected a palette of warm greys and browns, combining variety of textures to build a multi-dimensional dynamic space that is anything but dull. Rich dark wood in lower cabinets and island plays against the timeless textures of the tall cabinets and sleek glossy upper cabinets balanced around the hood.

Light quartz countertop with soft veining brightens up the space, contrasting against the warm and dark wood tones. Matte black faucet and cabinets hardware add an edgy contemporary feel to the space, while the beautiful geometric stone backsplash and smoked glass pendants are a subtle element of glam and sparkle.

Braun-AD-06-PRINT.jpg

Designer has added some open shelving allowing the client the opportunity to accessorize and personalize the final look of the kitchen, breathing in life and warmth by displaying cookbooks, dishware and beautiful décor and artefacts.

Braun-AD-08-PRINT.jpg

The family is thrilled to have a space that is so effortlessly well suited to cooking, eating and entertaining – one that is sure to set the stage for many precious family moments and memories to come!

 BEFORE: The existing space was not only small, dysfunctional and short on counter space but also very tired and uninspiring in its aesthetic.

BEFORE: The existing space was not only small, dysfunctional and short on counter space but also very tired and uninspiring in its aesthetic.

 BEFORE: Awkward layout  due a wall separating kitchen and dining/living room.

BEFORE: Awkward layout  due a wall separating kitchen and dining/living room.